Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
15369
wp-singular,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15369,wp-theme-bridge,bridge-core-3.3.2,qode-optimizer-1.0.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-30.8.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5
 
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η Etoliva – Κονδύλης Δημήτριος Μονοπρόσωπη ΙΚΕ είναι μια σύγχρονη, οικογενειακή επιχείρηση με έδρα το Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, στην καρδιά μιας από τις πιο πλούσιες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 2019 με στόχο να προσφέρει σταθερά ποιοτικά προϊόντα ελιάς, με συνέπεια, υπευθυνότητα και σεβασμό στον συνεργάτη και στον τελικό καταναλωτή.

 

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας, εξειδικευόμαστε στη μεταποίηση βρώσιμης ελιάς – συμβατικής και βιολογικής – με έμφαση στην ελιά Καλαμών. Η δραστηριότητά μας περιλαμβάνει την εκπυρήνωση, τη ροδελοποίηση και την κοπή φέτας, με δυνατότητα προσαρμογής ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

[custom_font font_family=”Open Sans” font_size=”28″ line_height=”32″ font_style=”normal” text_align=”center” font_weight=”700″ text_decoration=”none” text_shadow=”no” letter_spacing=”3″ color=”#FFFFFF”]Ο Αχελώος, ο πλουσιότερος σε νερά γηγενής ποταμός της Ελλάδας, φέρνει μαζί του ζωή δημιουργώντας τον εύφορο κάμπο του, τον κάμπο του Αχελώου στην Αιτωλοακαρνανία[/custom_font]
Πιστοποιήσεις & Έλεγχοι

 

Η Etoliva εφαρμόζει αυστηρά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Η μονάδα είναι πιστοποιημένη κατά ISO για τη διαχείριση και επεξεργασία τροφίμων, ενώ διαθέτει πλήρες σύστημα ιχνηλασιμότητας, το οποίο διασφαλίζει απόλυτη διαφάνεια από την παραλαβή της πρώτης ύλης μέχρι τη συσκευασία και την παράδοση του τελικού προϊόντος.

 

Όσον αφορά την παραγωγή βιολογικής ελιάς, η Etoliva συνεργάζεται αποκλειστικά με πιστοποιημένους παραγωγούς. Δεν αρκούμαστε όμως μόνο στην ύπαρξη της σχετικής βεβαίωσης. Πραγματοποιούμε επιπλέον ελέγχους στον καρπό, προκειμένου να επιβεβαιώνεται κάθε φορά ότι πληροί πράγματι τις προδιαγραφές της βιολογικής γεωργίας. Μόνο τότε επιτρέπουμε στο προϊόν να φέρει την ένδειξη “βιολογικό”.

 

Η προσέγγισή μας στηρίζεται στη διαφάνεια, στην υπευθυνότητα και στον ουσιαστικό έλεγχο, όχι απλώς στην τήρηση τύπων. Θέλουμε κάθε συνεργάτης και πελάτης μας να γνωρίζει ακριβώς τι παραλαμβάνει.

 

📄 Κατεβάστε τα πιστοποιητικά ISO & BioHellas (PDF)

Η Γη μας

Η περιοχή του Αιτωλικού και ο ευρύτερος κάμπος του Αχελώου αποτελούν το φυσικό μας περιβάλλον. Ο Αχελώος ποταμός, ο μεγαλύτερος σε όγκο νερού ποταμός της Ελλάδας, εμπλουτίζει τη γη με ζωτικότητα και ευφορία. Από την αρχαιότητα λατρευόταν ως θεότητα και σήμερα συνεχίζει να τροφοδοτεί τη γη μας με ποιότητα.

 

Η Αιτωλοακαρνανία, με το μικροκλίμα και τη μακρά παράδοση στην καλλιέργεια της ελιάς, προσφέρει πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας, τις οποίες τιμούμε και αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συνεργασίες με παραγωγούς

Συνεργαζόμαστε με επιλεγμένους καλλιεργητές από όλη την Ελλάδα, με έμφαση στους τοπικούς παραγωγούς. Οι συνεργασίες μας είναι μακροχρόνιες και βασίζονται στην εμπιστοσύνη, στη συνέπεια και στην κοινή αντίληψη για την ποιότητα. Κάθε παρτίδα που παραλαμβάνουμε ελέγχεται αυστηρά, τόσο ποιοτικά όσο και εργαστηριακά, ώστε να διασφαλίζεται η καταλληλότητα και η σταθερότητα του τελικού προϊόντος.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

Η παραγωγική μας διαδικασία περιλαμβάνει:

  • Συγκομιδή: Παραλαβή της ελιάς από συνεργαζόμενους παραγωγούς κατά την περίοδο συγκομιδής.

  • Αποθήκευση: Ταξινόμηση και φύλαξη σε ελεγχόμενες συνθήκες με βάση τα πρότυπα ISO.

  • Μεταποίηση: Εκπυρήνωση, ροδελοποίηση ή κοπή φέτας, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του πελάτη.

  • Συσκευασία: Αυτόματη τυποποίηση του προϊόντος σε βαρέλια 220 λίτρων, με καθαρό βάρος ελιάς 130 κιλά.

 

Σε κάθε στάδιο, τηρούνται τα πρότυπα ασφάλειας τροφίμων, εφαρμόζεται πλήρες σύστημα ιχνηλασιμότητας και γίνονται συνεχείς έλεγχοι ποιότητας.